Yhteystiedot

KEHONHUOLTAJAT
Ruskatie 1
02970 Espoo

Marja Könönen
040 5185 060
Elokuussa paikalla
ti,ke,to

Terhi Tamminen
040 5812 801
Lomalla 18.7.-29.7. ja 7.8.-12.8.18

Sirpa Forsberg
045 6740 941
Lomalla 25.7.-8.8.18

Craniosacraaliterapia

Craniosacraalijärjestelmä ulottuu kallon luiden kalvorakenteiden kautta aina keskushermostoon ja selkäytimeen saakka. Terapialla parannetaan tämän järjestelmän toimivuutta. cranio1_web.jpgTerapian nimi juontuu näiden kahden luun latinankielisistä nimistä: cranium=kallo ja sacrum=ristiluu.

Näihin luihin  kiinnittyy keskus-hermostoa ympäröivä dura mater-kalvo. Tämä kalvorakennelma muodostaa craniosacraalijärjestelmän. Järjestelmään liittyy rytminen liike, joka syntyy aivoselkäydinnesteen erittymisestä ja imeytymisestä. Sitä kutsutaan cranio-sakraalirytmiksi. 

Jos esim. ristiluun tai kallon luiden asento on vääristynyt muihin luihin nähden tai kalvorakenteissa on jännitteitä tai häiriötiloja,  craniosacraaliterapialla voidaan laukaista näitä jännitystiloja. Tyypillisiä esimerkkejä jännitystila-oireista ovat hampaiden yöllinen narskutus tai leikkauksen jälkeinen kiputila. Terapia helpottaa myös whiplash-ongelmissa. 

Craniosacraaliterapiaa käytetään myös tuki- ja liikuntaelinongelmien hoitamiseen, stressin hoitoon, rentoutumiseen ja erilaisten henkisten lukkojen käsittelemiseen. Hoito on ehdottoman turvallista ja käsittelyotteet ovat pehmeitä.

Suomessa tästä hoitomuodosta käytetään usein nimeä kraniosakraaliterapia.

Lisätietoa craniosacraaliterapiasta:

Upledger Institute

CranioSacral-terapia Suomessa